Heeft u problemen met het bekijken van deze nieuwsbrief
of worden er geen afbeeldingen geladen, klik dan hier.

Beste genieters,

Met deze nieuwsbrief brengen we met plezier enkele zaken onder de aandacht!
We zijn erg trots en fier op ons werk, onze brigade en onze locatie! We staan klaar om u één dezer zomerse dagen te kunnen ontvangen in ons stemmig restaurant of op ons uniek tuinterras. We hopen op vele uren zon…maar ook als de hemelsluizen open gaan zijn we gewapend en kan u heerlijk blijven tafelen in onze parkachtige tuin.

In deze nieuwsbrief stellen we onze nieuwe maandmenu's voor. Al het lekkers van de seizoenen komen aan bod.. Heerlijke creaties met een knipoog naar enkele streekproducten en uiteraard…ASPERGES! Ook onze seizoensuggesties en ruime keuze "a la carte" gerechten zullen menig fijnproever kunnen waarderen.

Petje af…!

Deze maand staat onze succes formule Menu "Mid-week special"… in het teken van streekproducten, asperges en Belgische wijnen.

Meer en meer kapen onze Belgische wijnproducenten prijzen weg op concours. Ze kunnen zich stilaan meten met de groten! Een recent vriendschappelijk bezoek aan het Wijndomein "Kitsberg" van Evi en Daniël te Heers gaf me weerom de inspiratie om onderstaand exquise menu samen te stellen en jullie te laten meegenieten van deze creaties, wijnen en/of Belgische bieren.

We selecteerden op onze wijntournee doorheen België de domeinen Kluisberg te Assent, Kitsberg te Heers, Langenberg te Lichtaart, Château Bon Baron te Lustin en domein Hoenshof te Hoepertingen/Borgloon.

Uitzonderlijk serveren we dit menu ook met een aangepaste bierenformule.

Het menu met Belgische wijnen is verkrijgbaar tot en met 02 juli 2015.

Menu "Mid-week special"

ROG / LA RAIE / THE RAYE
Rog uit een zure marinade, asperges, jonge bietjes, gerookte paling, krokant van limoen
Pinot Blanc, Kluisberg 2013

KABELJAUW / LE CABILLAUD / CODFISH
Deense kabeljauw, asperges, sambal, zeekraal, Noordzeegarnaal
Chardonnay, Kitsberg 2013

SPEENVARKEN / LE PORCELET / SUCKING PIG
Speenvarken van « de Wolkenhoeve », kleine girollen, korenarenasperges, zomertruffel
Bon Baron Acolon 2013

AARDBEI / LES FRAISES / STRAWBERRIES
Aardbei, Elexir d'Anvers, vlierbloesem, Sorbet van geitenmelk met Stevia
Hoenshof Wurzer 2013

Geserveerd van woensdag t/m zaterdagmiddag
(uitgezonderd op vrijdagavond en feestdagen)

4-gangen menu – "Midweek Special" - All in
All in: incl. aperitief, aangepaste wijnen & mokka
Zoete dessertwijn (facultatief)


 

92,00
 
7,00

 

Menu Alliance - Menu "Alles naar Wens..."

SOCKEYE ZALM / LE SAUMON ROUGE / SOCKEYE SALMON
Sockey zalm, komkommer, mierikswortel, hangop, quinoa
Lagar de Cervera, Albarino, D.o Rias Baixas 2014

KREEFT / LE HOMARD / LOBSTER
Babykreeft, tomaat, parmezaan, zeekraal
Terre d'Amandier, Chardonnay, Ardèche Indication Géographique Protégée 2013

ZEEBAARS / LE BAR / SEABASS
Zeebaars, inlandse asperges, koolrabi met daslook, grijze garnaal
Terre d'Amandier, Chardonnay, Ardèche Indication Géographique Protégée 2013

KALF / LE VEAU / VEAL
Filet van kalf, morieljes, erwten, wortel, coulis van ganzenlever
Viña Alberdi, Reserva, La Rioja Alta 2008

AARDBEI / LES FRAISES / STRAWBERRIES
Aardbei, semifreddo met vanille, smaken van munt
Moscato d' Asti, Cristina Ascheri 2013

5-gangen menu – "Alles naar Wens..."
Aangepaste wijnselectie
Dessertwijn facultatief



89,00
32,00
8,00

 

Wijn in de kijker.

Op onze wijnkaart pronken enkele mooie wijnen van het huis "La Rioja Alta Sa."
Met succes!

  • Viña Ardanza Reserva, Rioja, 2005 / 80% Tempranillo, Garnacha (93+Parker)
  • La Rioja Alta Gran Reserva 904, Rioja, 2001 / 90% Tempranillo,
    Graciano (96 Parker)
  • La Rioja Alta, Gran Reserva 890, Rioja, 1998 / 95% Tempranillo,
    Graciano, Mazuelo (95 Parker)

La Rioja Alta Sa. - Retrowijn:

Terwijl de wijncultuur in Rioja zich aanpast aan de moderne tijd, weigeren sommige wijndomeinen de tradities van vroeger op te geven. Zoals La Rioja Alta Sa., opgericht in 1890 door vijf adellijke families. (door Bruno Vanspauwen).

Hier wordt Rioja nog gemaakt op een manier waar traagheid nog gekoesterd wordt als een noodzakelijke factor in het wijn maken. Traagheid in de gisting, in de vatrijping, en vervolgens ook nog eens in de fles. La Rioja Alta brengt zijn wijnen pas vele jaren na het oogstjaar op de markt. Maar wat een genot heb je dan in de fles, het genot van een volmaakt harmonische, geaffineerde en complexe wijn, waarvan je meteen kan genieten. Maar die je ook nog jaren kan laten liggen. Want La Rioja Alta mikt niet op snelle consumptie, integendeel. Hier krijgt de tijd nog de tijd.

We selecteerden de Lagar de Cervera & de Viña Alberdi van Rioja Alta Sa.
voor ons nieuw Alliance menu…

DRUIVENSOORT
100% Tempranillo afkomstig van de hoogste gebieden van onze percelen in Rodezno en Labastida. Wijngaarden gelegen op 1500 meter boven de zeespiegel, meer dan dertig jaar geleden geplant in klei-kalkrijke gronden.

VINIFICATIE
Na de gisting, onderging de wijn een rijpingsperiode van twee jaar (eerste jaar in gloednieuwe vaten en het tweede jaar in gemiddeld 3 jaar oude vaten) in Amerikaanse eiken vaten gemaakt door onze eigen kuipers. Het werd vier keer met de hand overgetapt naar nieuwe vaten om aldus het bezinksel te verwijderen, bij kaarslicht en gebotteld in maart 2010.

Vinoble nv
La Rioja Alta Sa – Importeur België

Kruidentuin 2015

We realiseerden op loopafstand van de keuken een kruidentuin. Een mooi decor om ons keuken en zaal team voor te stellen.

(Vlnr. Dieter, Jordy, Yanthe, Seba, Frank, Carl & Loes, Piet, Katleen, Bart)

Residentie B&B De Pastorie /
Residentie "Glorius"

In onze residenties Amaryllis en Tulipa kan u zorgeloos verblijven voor een kort of een lang verblijf. Weekendje weg, een culinair mid-week arrangement, heerlijk vertoeven en kuieren in ons prachtig Kempenland. Genieten van streekgerechten en streekbieren!

Onze Booking.com gasten zijn alvast in de wolken over onze service en comfort.

Zij geven ons een heerlijke quotering van 9,6.

NIEUW OP ONZE WEBSITE!
Rubriek gebruikte Materialen

In de voorbije jaren hebben we geregeld ons interieur aangepast. Meubilair, verlichting vervangen, serviezen vernieuwd, enz

We bieden u via deze webpagina de kans een kijkje te nemen in onze voorraadkelder. Mocht u enige interesse hebben één van deze artikelen aan te schaffen horen we het graag van u.

Na aankoop kan u de goederen komen ophalen.

Web Pagina open vanaf 15 juni 2015!

Met dank aan onze culinaire partners :

www.restaurantdepastorie.be

Plaats 2 - 2460 Lichtaart
Tel. 014 55 77 86 - Fax 014 55 77 94
info@restaurantdepastorie.be

Sluitingsdagen en -periodes
Zondagavond, maandag en dinsdag

Jaarlijkse vakantie 2015/16:
Het restaurant zal gesloten zijn van
16 augustus t/m 03 september 2015
en van 26 december tot en met 06 januari 2016.

Wilt u zich uitschrijven? Klik hier.