De Pastorie

Menu Alliance – “Alles naar Wens…”

Menu verkrijgbaar vanaf zaterdag 28 september 2019

Menu “Mid-week special”

Geserveerd van woensdag t/m zaterdagmiddag (Uitgezonderd vrijdag- en zaterdagavond)

 

 

We respecteren een eigen eetgewoonte, een allergie, een eetcultuur !

Gelieve ons hier tijdig van te verwittigen. Zo kunnen we het nodige doen om het menu aan te passen.

“Business-time Club”

Geserveerd ‘s middags van woensdag t/m zaterdag (uitgezonderd feestdagen)

 

We respecteren een eigen eetgewoonte, een allergie, een eetcultuur !

Gelieve ons hier tijdig van te verwittigen. Zo kunnen we het nodige doen om het menu aan te passen.

 

“A la carte” – Van de kaart

We serveren u een ruime keuze “a la carte” gerechten en seizoen suggesties.
Een selectie dagverse top producten, creatief gebracht door ons team!

VOORGERECHTEN
Prélude

GANZENLEVER /  LE FOIE GRAS D’OIE  /  GOOSELIVER
Ganzenlever, salade van meloen, compte van dadels, specerijen karamel
HAMACHI TONIJN   /   HAMACHI   /   AMBERJACK
Hamachi tonijn in carpaccio, sorbet van jalapeno, pickles van bloemkool
LANGOESTIENEN   /   LES LANGOUSTINES   /   DEEP SEA LOBSTER
Bretoense langoestienen, macedoine van knolgroenten, zomertruffel
JACOBSVRUCHT   /   LES COQUILLES ST JACQUES   /   SCALLOPS
Jacobsvrucht uit Dieppe, aardappelmousseline, dressing met king grab en bosui, gevogelte reductie
PATAT KAVIAAR   /   POMMES MOSCOVITE   /   PATATO CAVIAR
Geprakte aardappel, gerookte paling, zeespinazie, Royal Heritage Caviar”
KREEFT   /   LE HOMARD   /   LOBSTER
Oosterschelde kreeft in kruidencoulis, kreeftenbout – salade van snoeptomaat met basilicum
GILARDEAU OESTERS   /   LES HUITRES   /   OYSTERS
Oesters, jonge andijvie, champagnesabayon


HOOFDGERECHTEN
Te land en ter zee

NOORDZEETONG  /  LA SOLE  /   SOLE
Waterzooi van Noordzeetong, langoestienen en bouchots mosselen, asperges uit Pertuis, girollen
KABELJAUW   /   LE CABILLAUD   /   CODFISH
Rug van kabeljauw, kappertjesboter, aardappelmousseline, zeespinazie
TARBOT  /  LE TURBOT  /  TURBOT
Moot van tarbot, luchtige Dijonaise, tuinbonen en lente-ui
TARBOT  /  LE TURBOT  /  TURBOT
Moot van tarbot, luchtige Dijonaise, tuinbonen en lente-ui
RUND   /   LE BŒUF   /   BEEF
Runderfilet van “BWB”, courgette, pistou
LAM “TEXEL”  /  L’ AGNEAU “TEXEL” /  LAMB “TEXEL”
Lam, geroosterde torenbloemkool, salsa van paprika en gekonfijte citroen
ZWEZERIK   /   LE RIS DE VEAU   /   SWEETBREAD
Zwezerik, geglaceerde wortel, polenta met oriëntaalse vruchten, soja en ponzu
PATRIJS   /   LE PERDREAU   /   PARTRIDGE
Patrijs, cremeux van groene kruiden, salsa met kastanjes en ganzenlever, eekhoorntjesbrood

 

Kerst Menu 2019

Beste fijnproever,

We wensen jullie fijne feestdagen toe en geniet van deze mooie tijd!
Met ons team staan we klaar om jullie een heerlijk, uitgebalanceerd menu te serveren.
Het restaurant is geopend op kerstavond (24 dec) en kerstdag (25 dec) de ganse dag!

Reserveer tijdig, plaatsen beperkt!

24 dec avond VOLZET / 25 dec middag VOLZET
25 dec. Avond NOG ENKELE TAFELS VRIJ.

014 557786 of info@restaurantdepastorie.be

Ps
We willen ons volledig toeleggen op de restaurant bezoekers en bieden dit jaar geen AFHAALMENU aan.
Jaarlijkse vakantie van 26 dec tot en met 07 januari.
Terug geopend vanaf 08 januari 2020.

KERSTMENU 2019

INTERMEZZO

“ZEEUWSE CREUSE” OESTER/ pompelmoes
Steak tartare van RODE BIET/ tuinkers, / anjovis
Carpaccio LANGOESTIENEN/ avocadoschuim / oosterse dressing

MENU

KREEFT / LE HOMARD / LOBSTER
Europese Kreeft & sepia / kastanje / aardpeer / ijs van dragon

ZEETONG / LA SOLE / SOLE
Noordzee tong / jacobsvrucht / bloemkool / bresaola
“Royal Heritage caviar” 10 gram (facultatiief)

GRIETBOT / LE BARBUE / BRILL
Grietbotmoot / safraan / pistou / aÏoli

BARBARIE EEND / LE CANARD BARBARIE / BARBARY DUCK
Gelakte Barbarie eend / granaatappel / agave / zoete knolselder / miso

PARMEZAAN / LE PARMESAN / PARMESAN CHEESE
Parmezaan / zwarte truffel “tuber Melanosporum / ijs van pastinaak

NAGERECHT / LE DESSERT / SWEETS
Warme Soufflé van sinaas met vanille
De “echte Dame Blanche” – “to share”

WE RESPECTEREN EEN EIGEN EETGEWOONTE, EEN ALLERGIE, EEN EETCULTUUR!
GELIEVE ONS HIERVAN TIJDIG TE VERWITTIGEN. ZO KUNNEN WE HET NODIGE DOEN HET MENU AAN TE PASSEN!

Kerstmenu incl. Amuze gerechten 115,00
Feestelijk wijnarrangement 40,00
Alternatief Sappen en thee arrangement 28,00
Supplement kaviaar 24,00